Belgiska våfflor med en lakrits-twist. Servera med, glass, färska bär och chokladsås.
Ingredienser
Receptet ger: 12-14 våfflor
4 ägg, ekologiska
250 g smör
5 dl mjölk 3 %
4 dl vatten
25 g färsk jäst
1 tsk salt
150 g strösocker
4 tsk vaniljsocker
2-3 msk lakritspulver
50 g kakao
12 dl vetemjöl
200 g mörk eller ljus kvalitetschoklad
smör, smält till gräddning
Tillagning
Separera äggulorna från vitorna
Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37°
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, kakao och lakritspulver, rör till en slät våffelsmet
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner vitorna i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter
Hacka chokladen och vänd ner den sist i smeten
Värm våffeljärnet
Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3-5 minuter
Våffeldagen 25 mars
Vi rekommenderar
Sortiment
Våffeldagen
Snart är det dags för Vårfrudagen, eller det vi i folkmun omformulerat till våffeldagen. Här hittar du våffelmix, färdiga våfflor och tips på toppingar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.