Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Belgiska chokladvåfflor

Recept skrivet av
Martin & Servera
Belgiska våfflor med en lakrits-twist. Servera med, glass, färska bär och chokladsås.

Ingredienser

Receptet ger: 12-14 våfflor

4 ägg, ekologiska 
250 g smör 
5 dl mjölk 3 % 
4 dl vatten 
25 g färsk jäst 
1 tsk salt 
150 g strösocker 
4 tsk vaniljsocker
2-3 msk lakritspulver
50 g kakao 
12 dl vetemjöl 
200 g mörk eller ljus kvalitetschoklad 
smör, smält till gräddning 
 

Tillagning

  1. Separera äggulorna från vitorna
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37° 
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan
  4. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, kakao och lakritspulver, rör till en slät våffelsmet
  5. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner vitorna i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter
  6. Hacka chokladen och vänd ner den sist i smeten
  7. Värm våffeljärnet
  8. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3-5 minuter

Våffeldagen 25 mars

Sortiment

Våffeldagen

Snart är det dags för Vårfrudagen, eller det vi i folkmun omformulerat till våffeldagen. Här hittar du våffelmix, färdiga våfflor och tips på toppingar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.