Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
3 st gul lök
10 st vitlöksklyftor
2 ½ krukor basilika
6 msk smör
2 ½ dl röda linser
2 kg konserverade körsbärstomater
3 msk sweet chili
8 dl vatten
salt och svartpeppar
400 g fetaost
Tillagning
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och basilikabladen (spara några blad till garnering) med smör på svag värme i cirka tre minuter.
Tillsätt sköljda linser, körsbärstomater, sweet chili, vatten, salt och peppar.
Koka upp och sjud på svag värme tills linserna är mjuka, cirka 20 minuter.
Servera med pasta och smula över rikligt med fetaost.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.