Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 90 min
Bakad potatis
10 bakpotatisar
200 g Flora Plant B+tter
Miso-och dragonkräm
1 kg Violife Creamy
5 msk misopasta
125 g vatten
50 g färsk dragon
25 g vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Tillbehör
750 g färska kantareller eller blandsvamp
50 g Flora Plant B+tter
5 kokta majskolvar
Garnityr
Färsk dragon
"Jag tror att bakpotatisen är på ett uppsving och att den är påväg tillbaka in i rampljuset."
Tillagning
Bakad potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisen och nagga runt om med en gaffel.
Ugnsbaka ca 40-65 minuter beroende på storlek tills mjuk.
Ta ut och låt svalna innan servering.
Miso och dragonkräm
Lägg allt i en mixer och mixa krämen helt slät.
Smaka av med salt, vinäger och peppar.
Grillad majs
Grilla majskolvarna med gasbrännare och skär loss majskornen.
Stekt svamp
Stek svampen i Flora Plant B+tter på medelvärme och smaka av med salt.
Servering
Skär ett kryss i potatisen, tillsätt Flora Plant B+tter och rör runt så det blir ett stomp inne i potatisen.
Lägg ett lager med miso- och dragonkräm på en medelstor tallrik. Toppa med majs, svamp och dragon.
Servera med den bakade potatisen.
"Jag tror att bakpotatisen är på ett uppsving och att den är påväg tillbaka in i rampljuset."
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White
Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.