Vår naturella premiumgranola, tillverkad i Sverige av ekologiska råvaror, passar utmärkt även i klassiska bakverk. Här används den som ett krispigt täcke i en enkel och uppskattad äppelsmulpaj – perfekt till dessert, fika eller buffé.
Ingredienser
Lagom till: ca 10 personer
350 g naturell granola
100 g smör
5 stora äpplen
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 nypa salt
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C (eller 160°C vid varmluft).
Tvätta, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker och kanel.
Lägg äppelklyftorna i botten av en ugnsfast form.
Smält smöret. Blanda med granolan och en nypa salt.
Fördela granolablandningen över äpplena och tryck till försiktigt.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills pajen fått fin färg och äpplena mjuknat.
Servera gärna pajen ljummen, gärna med en klick vispad grädde eller vaniljsås.
Tips!
Om granolan börjar få för mycket färg innan äpplena är mjuka, täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.
En smoothiebowl är ett uppskattat inslag till frukost, brunch eller som ett fräscht mellanmål. Här toppas den med vår ekologiska premiumgranola med torkade jordgubbar och generöst med färska bär – både gott och vackert på buffé eller i caféet.
Vår ekologiska premiumgranola med kakao och kokos ger en smakrik och fiberrik bas i dessa enkla bars – perfekta som mellanmål, fika eller att ta med på språng. Receptet är inspirerat av brittisk flapjack men passar lika bra på den svenska menyn.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.