Är du nyfiken på våra leverantörer och vill veta mer om produkterna som återfinns i vårt sortiment? Här får du möta några av våra leverantörer, både i reportage och film.
Vi rekommenderar
Inspiration
Rapsgris® – ett premiumval för den medvetne kocken
Efterfrågan på griskött av hög kvalitet har ökat markant, bland annat på grund av bristen på nötkött. Med Scans Rapsgris® har du en prisvärd och smakfull lösning som platsar på alla typer av menyer.
Mat från östra Medelhavet är en stark trend. Nu blir det enklare att leverera de soliga smakerna och sätta nya favoriter på menyn – med unika produkter och recept skapade för professionella kök.
Med sous vide får du en tillagningsmetod som levererar toppresultat med minimal ansträngning. Oavsett om du driver restaurang, jobbar inom offentlig sektor eller erbjuder take away, är sous vide en lösning som sparar tid, minskar svinn och levererar samma resultat varje gång.
Med en genomtänkt barmeny kan ni få gästerna att stanna längre, vilket leder till ökad försäljning. I samarbete med Arla har kocken Ida Bauhn, Årets kock 2025, tagit fram ett koncept för en barmeny som bygger på tre enkla grunder: vällagad och igenkännbar mat, hållbara råvaror och smart planering i köket.
Historien om det lilla familjeägda destilleriet på Seychellerna började med två bröder och en idé om att göra rom på sitt eget sätt. Nu växer romen i popularitet även i Sverige.
Inget kul på menyn? Här får du receptet på tre ganska olika men lika trevliga lunchrätter, där smaksättare från Unilever Food Solutions står i fokus, som vi hoppas ska falla dina gäster i smaken. Trevlig matlagning!
Från Normandies gröna ängar till svenska storkök: Président förenar fransk matkultur med pålitliga produkter för professionella kök. Här möts klassiska ostar och moderna färskostlösningar som skapar trygghet, inspiration och smak.
Gudruns är familjeföretaget som tar ansvar hela vägen. De är ett av få helsvenskägda kött- och charkföretagen med eget slakteri. Det innebär att Gudruns har hela förädlingskedjan i egen regi och kan på så sätt leverera direkt från svenska bönder utan mellanhänder.
En perfekt gräddsås är tidlös, men även en klassiker mår bra av förnyelse. Hur kan du utveckla dina såser för att överraska även de kräsnaste av stammisar? Och hur kan själva serveringen bli en del av upplevelsen som lyfter hela rätten? Här delar kocken Martin Moses med sig av konkreta tips för att modernisera gräddsåsen och höja värdet på menyn.
Roots by 3N - Smak, innovation och smarta köksval i ett enda paket
Få saker gör så stor skillnad i ett restaurangkök som råvaror med smak, kvalitet och en tanke bakom. Roots by 3N har fokus på att förenkla vardagen för kockar och samtidigt höja smaknivån på tallriken.
Letar du efter ett gott och mättande inslag till frukostbuffén, mellanmålet eller knäckebrödshörnan? Då är Wasas nya Protein+ på storhushållsbricka ett krispigt tillskott du inte vill missa.
Stärk dina vegetariska rätter med en kraftfull kompis
För dig som vill stärka upp dina måltider med extra protein och andra viktiga näringsämnen, har Orkla tagit fram ett inspirationsmaterial som vi kallar för Kraftfull kompis. Gott och enkelt!
Med fortsatt höga råvarukostnader kan det vara värt att se över valet av ingredienser till dina mejeribaserade recept. Rama har varit ett säkert kort för professionella kök i många år och är faktiskt en hybridprodukt, det vill säga en blandning av växtbaserade oljor och mejeriprodukter.
Grillade mackor är ett perfekt tillskott till sommarmenyn – enkelt, uppskattat och lönsamt! Det är ett prisvärt alternativ som är lätt att variera och som passar utmärkt när gästerna vill ha något snabbt och gott på sommaren. Med rätt råvaror gör du enkelt mackor som både mättar och imponerar.
När solen är framme och värmen stiger vill vi ut och träffa folk, underhållas och äta gott! Fastfood från Findus tar sikte på sommarens menyer. Rätter med snabba fräscha smaker som kan hjälpa till med ett effektivt och snabbt flöde i köket. God sommar!
Inspirerande burgartrender från London - så skapar du moderna smakupplevelser
London är en av Europas mest dynamiska matstäder, där innovativa burgarkoncept och nytänkande smaker växer fram i snabb takt. Under en trendspaning med Lantmännen Unibake i London upptäcktes flera bra spaningar. Här lyfter vi fram några av de mest spännande trenderna och hur Korvbrödsbagarns produkter kan göra skillnad för dig som kund hos Martin & Servera.
På Martin & Servera är vi stolta över att erbjuda svenskt kött från djur som fötts upp med omsorg och respekt för både djurvälfärd och natur. Våra egna varor har genomgått noggranna kvalitetstester och kommer från kontrollerade leverantörer.
SydGrönt är en ekonomisk förening och medlemsägd organisation för svenska odlare av frukt, grönsaker och blommor, med över 130 odlare i sin förening. Merparten av odlarna finns i södra Sverige, men det sker även odling på Gotland, Motala och Skara. Produkterna når butiker i hela landet.
Halloumi är ett mångsidigt och uppskattat tillbehör som passar utmärkt i både varma och kalla serveringar. Med sin karaktäristiska konsistens och sitt breda användningsområde fungerar den lika bra i grillrätter som i kreativa förrätter och vegetariska alternativ – perfekt för att bredda menyn och möta gästernas förväntningar. Fontana tipsar om sina produkter.
Öl är en av världens äldsta och mest älskade drycker, men visste du att den även är en fantastisk bas i cocktails? Öldrinkar kombinerar ölens friska bubblor och maltiga toner med allt från citrus och kryddor till fruktjuicer. Resultatet? En uppfriskande och smakrik upplevelse som passar perfekt för både varma sommardagar och kyliga kvällar.
Sommaren närmar sig – vilket innebär ett högt tryck på uteserveringar, sommarkrogar och restauranger. När gästantalet ökar och kökstempot är på topp är det viktigare än någonsin att ha rätt utrustning på plats. Här tipsar Electrolux Professional om hur du maxar effektivitet och kapacitet med rätt kyla och disk.
Sedan 1888 har Kiviks Musteri odlat äpplen på Österlen. Med över 200 olika äppelsorter som alla har sin egen arom och sitt unika förhållande mellan sötma och syrlighet. Här berättar de om sin odling och tipsar om vilken typ av mat som passar bäst till några utvalda drycker med äpple som bas.
Glass – ett av livets goda nöjen som är enkelt att variera med strössel, milkshakes och fyllda bakverk. Och vore det inte smidigt om alla kunde njuta av glass oavsett allergier?
Laktosfri matlagning – tillgodose fler samtidigt som du sparar tid och minskar svinn
Ute i köken läggs mycket tid och pengar på att skapa välsmakande rätter för gästerna. Genom att välja laktosfria produkter till all matlagning i stället för att laga dubbla rätter menar Valio att restauranger kan spara tid, minska svinn och låta fler gäster avnjuta smakrika matupplevelser. Här delar Valio med sig av enkla fakta om laktos och laktosfria produkter i matlagning.
Lyckas i det italienska köket - med Galbanis mozzarella
Vill du ta dina italienska rätter till nästa nivå? Med Galbanis breda utbud av mozzarella finns det en ost för varje tillfälle – från klassiska pizzor till eleganta förrätter och krämiga pastarätter. Dante Zia, känd kock och matprofil, har en djup passion för italiensk ost och litar alltid på Galbani när han lagar mat, både i Sverige och i Italien.
I takt med att temperaturen stiger ökar också efterfrågan på svalkande och smakrika drycker. Trenden med kalla drycker, tillsammans med det växande intresset för alkoholfria alternativ, gör det viktigare än någonsin att erbjuda ett spännande utbud av "soft drinks" på din meny. Med smakrika syrupar från Mathieu Teisseire kan du enkelt skapa uppfriskande och innovativa drycker som tilltalar alla gäster – från läskande lemonader till klassiska isteer.
Trygga, klassiska och nostalgiska smaker får en modern uppdatering 2025 med ”nystalgi”; tradition kombinerad med innovation för att möta både retroromantik och dagens smakpreferenser.
Genom att erbjuda både varmt och kallt kaffe på menyn skapar du alternativ för alla smaker och tillfällen. Ett kallt kaffe kan ge en frisk start på morgonen, en uppiggande paus under dagen eller en god drink på kvällen. Ge dina kunder fler smakfulla val – oavsett tid på dygnet!
Sommaren närmar sig, och med den kommer en av årets mest populära produkter – mjukglass. I en bransch där konkurrensen är hård gäller det att tänka utanför boxen. Skapa unika smakupplevelser och serveringar som får kunderna att komma tillbaka!
Sanpellegrinos drycker är gjorda på noggrant utvald frukt, som har mognat under medelhavets sol. Dryckerna innehåller inget tillsatt socker och har ett lågt kaloriinnehåll. Testa vårens nya smaker: citron, blodapelsin och persika/clementin. För bästa smakupplevelse ska drycken serveras väl kyld.
Lithells har tillverkat hamburgare sedan 70-talet och har under resans gång förfinat hur en riktigt bra burgare ska vara. Välj bland tjocka, tunna, stora, små, förstekta eller ostekta. Lithells breda sortiment passar alla typer av serveringar och tempo, oavsett om det är fastfood, storkök eller restaurang. Tillsammans gör vi bästa burgarmenyn ännu bättre!
Banquet är en funktionell och hållbar porslinsserie som endast finns tillgänglig hos Martin & Servera. Här kan du läsa mer och utforska artikelsortimentet.
GoGreen tipsar: Gör egen färs på svenskodlade bruna bönor
Bruna bönor har använts i svenska kök sedan lång tid tillbaka och är kanske mest kända tillsammans med stekt fläsk. Men man kan göra så mycket mer med bruna bönor! Till exempel en egen smakrik och plånboksvänlig färs. Använd den bruna bönan i bolognese, i lasagne, till tacos – eller varför inte till goda rödbetsbiffar?
Vill du servera ett kaffe på arbetsplatsen, caféet eller restaurangen som är framtaget med extra omtanke. Upptäck Señoras och Kahawa Tembo – två kaffesorter som har ett större syfte. Señoras stöttar kvinnliga kaffeodlare och Kahawa Tembo bidrar till arbetet med att skydda de afrikanska elefanterna. Du kan göra skillnad med kaffet du väljer.
Scan lanserar en ny falukorv med 10% mindre salt, vilket gör den till falukorven med lägst salthalt inom Food Service. Den uppfyller dessutom nu Nyckelhålsmärkningens krav på salthalt, något som är viktigt för offentliga upphandlingar. Men det bästa är att den smakar precis som en klassisk svensk falukorv ska smaka.
Klimatberäknade och näringsriktiga recept som smakar gott
Att laga och servera hållbara luncher till dina gäster handlar inte bara om att minska klimatpåverkan eller välja miljövänliga alternativ. För att skapa en hållbar måltid krävs en helhetssyn.
Alaskas fiskefamiljer är själva hjärtat i Alaskas fiskenäring. När fiskehantverket går i arv från generation till generation följer även vårt starka fokus på hållbarhet med. Det är därför Alaskas fiskare är så måna om en strikt fiskelagstiftning och använda hållbara fångstmetoder.
Orkla FoodSolutions är övertygade om att alla restauranger kan skapa oförglömliga måltider med en känsla av höga fjäll, snötyngda granar och after ski. Som kock eller restaurangägare finns det många möjligheter att utnyttja säsongens känslor och med enkla medel servera den mat som gästerna lustar efter.
Sedan tidigare har Martin & Servera Havredryck och Havredryck Barista i sortimentet. Som en ny stickling på trädet har nu Havremat tillkommit till det växtbaserade mejerisortimentet.
Flora Professional: 50/50-principen med mejeriprodukter?
Överallt talas det om den så kallade 50/50-principen. Du kan till exempel blanda ut nötfärsen med baljväxter för att få in mer näring, men även sänka klimatpåverkan och kostnaden. Men har du tänkt på att 50/50 även kan göras med mejeriprodukter? Här berättar Flora Professional mer om principen.
När solen är framme och värmen stiger vill vi ut och röra på oss - träffa folk, underhållas och äta gott. Findus streetfood är anpassad för sommarens menyer. Snabba rätter med fräscha smaker som hjälper till att hålla ett effektivt och snabbt flöde i köket. God sommar!
Äntligen kan vi presentera säsongens frukt & grönt-nyheter. Här kan du bland annat läsa om extra stor romansallat, grönkålen Karillo och lila blomkål. Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig, som är del av SydGrönt - odlare i samverkan.
Pizzan är en prisvärd och populär måltid både för dig som driver restaurang och dina gäster. Den är lätt att anpassa efter olika smakpreferenser och perfekt att dela med vänner och familj, vilket gör den till ett omtyckt val på sommaren. Upptäck hur du kan öka din restaurangs lönsamhet och samtidigt skapa unika smakupplevelser för dina gäster i sommar med Arlas bästa pizzatips.
Alla bröd från Lantmännen Unibake tas fram med äkta hantverkskunskap och med samma tydliga mål: De ska vara lönsamma för dig och uppskattade av dina gäster. Inspirationen kommer från hela världen, men bakas i Örebro. Ta del av deras trendspaning och läs mer om bröden här.
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram tre läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran och fräschören från Organics-dryckerna är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommarens alla tillfällen.
I vinäger-meckat Modena i norra Italien, ligger familjeföretaget Carandini. Här görs kvalitetsprodukter med en lång tradition av att producera balsamvinäger, olika sorters vinäger och glazer. Autentiska smaker kombineras med spännande, kreativa aromer.
Den älskade mexikanska lagern Corona, som för tankarna till stränder och avkoppling, är mer än bara en svalkande öl. Varumärket arbetar aktivt för att skydda världens hav, vattendrag och stränder från plastföroreningar. Läs mer om ölen och deras hållbarhetsarbete för en minskad plastanvändning här.
Att ta hand om sitt matsvinn är inget nytt, men fortfarande aktuellt och viktigt. Ibland finns det tid och kraft att ta hand om hela råvaran, men ibland behöver köket lösa mer akuta problem. Då är det bra om råvarorna som kommer in i köket redan är genomtänkta och kan användas direkt. Fontana har tittat närmare på hur de kan hjälpa dig som vill göra rätt, spara pengar och lägga tid på rätt saker.
Ibland är det svårt att hinna med allt. Mycket av den tid du lägger på att städa och underhålla hygiensystem borde läggas på annat. Toalettutrymmen med låg besöksfrekvens behöver högkvalitativa lösningar som kräver minimalt med underhåll. Med Tork Xpress handdukssystem kan du betjäna fler gäster, med färre påfyllningar.
Vad hör inte sommaren bättre till än en elegant och fransk öl med friska citrustoner? 1664 Blanc är definitionen av en fransk ikon – stilsäker, smaksäker och lekfullt elegant. En Witbier som passar utmärkt till mat från det asiatiska köket, men även till fransk mat, friska sallader och lätta fisk- och kycklingrätter.
Valio vill inspirera och underlätta för dig att laga god mat. Bland recepten finns något för alla smaker och tillfällen. Allt från klassisk fest- och vardagsmat, till nya smaker och favoriter till veckomatsedeln.
Kocken och matkreatören Adam Thulin tror på en framtid fylld av närproducerade rotfrukter och nya, smarta alternativ till mejeriprodukter. År 2022 vann Adam Thulin tv-programmet Sveriges Mästerkock. Idag jobbar han med mat på olika sätt, bland annat skriver han kokböcker, är kock både i och utanför tv-rutan, och arbetar med produktutveckling. Nu blir Adam även ny ambassadör för Violife Professional.
Svensk Krav-märkt kornbulgur är ett gott och näringsrikt alternativ till ris, med en luftig al dente-konsistens som också passar utmärkt i 50/50-rätter. Med Good Grains kornbulgur får du inte bara mer fullkorn, utan även ett högt innehåll av viktiga mineraler.
Det krispiga baconet är älskat av många. Den naturliga sältan kan kombineras med både sött och salt, och passar fint till många olika rätter. Danish Crown Professional gör det enkelt för dig att addera bacon i alla dina rätter - nyckeln till en extra lyckad måltid!
När du väljer Löfbergs kaffe blir du en del av en större hållbarhetsresa, och kan känna dig trygg med att kaffet både smakar och gör gott. Här berättar de om sitt hållbarhetsarbete, om deras senaste espressotillskott och delar med sig av sina bästa espressotips.
Nu när våren äntligen är här är det dags att addera en extra dos av glädje till dina menyer - läckra glassdesserter föreslår SIA Glass. Vad kan vara mer lockande än att avsluta en måltid med en uppfriskande och smakrik glassupplevelse?
I Sverige finns över 200 olika äppelsorter som alla har sin egen arom och sitt unika förhållande mellan sötma och syrlighet. På familjeägda Kiviks musteri odlas ett 50-tal av dem. Här berättar de om sin odling och tipsar om vilken typ av mat som passar bäst till några utvalda äppelmuster och cider.
Allt fler väljer att lägga kyckling på tallriken. Det är ett bra alternativ på protein - det smakar gott, är lätt att variera och är ett klimatklokt alternativ. Här berättar Atria om sina kycklingprodukter från Lönneberga och inspirerar med enkla kycklingrecept.
Snabbkaffe, pulverkaffe, instant – kärt kaffe har många namn. I denna artikel av Nescafé® djupdyker vi i kategorin snabbkaffe och upptäcker var, när och hur detta kaffe är optimalt för din kaffeservering.
Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.
Vill du erbjuda rätter som utstrålar både tradition och nytänkande? Prova gärna recepten som Scan tagit fram på fyra vardagsrätter baserade på klassiska basprodukter. Med Scans köttbullar, falukorv, bacon och köttfärs lagar du enkla och prisvärda rätter, klassiker som håller i längden.
Med inspirerande recept hoppas Lantmännen kunna underlätta för dig att ha fler vegetariska rätter på menyn, och samtidigt göra det ännu roligare att laga vego. Produkterna från GoGreen är helt veganska och glutenfria, gjorda på ärtprotein baserat på svensk ärta, tillverkade i Sverige.
Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.
När Orrefors glasserie Difference togs fram var smakupplevelsen lika viktig som att glasen skulle vara fina att se på och sköna att hålla i. Till skillnad från många andra glas är dessa skapade för att lyfta fram dryckens karaktär, istället för att ha fokus på själva druvan.
Royal Greenland erbjuder fisk och skaldjur av högsta kvalitet för alla kök. Produkter som gör det enkelt att servera välsmakande fisk och skaldjur. Royal Greenland har hållbarhet i fokus, inklusive fångstmetoder och användning av hela råvaror.
Red Bull presenterar vinterns drink – med smak av päron, lime och en hint kanel. Skåla in vintern tillsammans med Red Bull och denna fruktiga och läskande drink, som rundas av med en kryddig ton av kanel. Pear Cinnamon Fizz är en modern variant på den klassiska 90-talsdrinken Lennart och är lika enkel att göra som den är god. Drinken är perfekt att servera under vinterns alla festligheter: till adventsdrinken, julfesten eller varför inte att skåla in det nya året med?
Tacos har blivit en sorts nationalrätt i Sverige. 80 procent av befolkningen äter Tex Mex hemma och när kroggäster beställer lunch väljer 67 procent något de känner igen. Samtidigt finns det många som är villiga att betala extra för en rätt som känns mer spännande. Vad passar då bättre på menyn än Santa Marias nya tolkningar av Tex Mex-favoriter?
Att behärska konsten att skapa den perfekta såsen kräver precision och passion. Det handlar om att balansera smaker, reducera vätskor och bemästra emulgeringar för att få den krämighet och djup som gör en rätt minnesvärd.
Ett bord kommer dukat med... jul! Snart börjar julbordssäsongen, och du är säkert redan i full gång med planeringen inför din julservering. Här finner du ett urval från vårt egna breda julsortiment. Inspireras av julrecepten och läs gärna mer om artiklarna.
Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.
I år firar Blossas årgångsglögg 20 år genom att resa hem och inspireras av Stockholm och Gamla stan, platsen där den allra första Blossa-flaskan tappades för över 100 år sedan. Blossa 23 hedrar huvudstaden till både design och innehåll. Här berättar Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om tankarna bakom årets glögg och vilken glögg hon dricker allra helst.
De senaste åren har Coca-Cola sett att allt fler konsumenter vill göra medvetna och hållbara val, bland annat genom att minska sitt sockerintag. Sedan 2010 har mängden tillsatt socker i deras läskportfölj minskats med drygt 20 procent, och nästan alla nylanseringar de senaste åren har varit sockerfria eller mindre söta. För att hjälpa konsumenten att göra medvetna val finns bland annat Coca-Cola, Sprite och Fanta både med och utan socker i Sverige.
Ny och spännande mat i all ära, men ibland finns det anledningar till att sätta både en och två klassiker på menyn. Här hittar du fyra välbekanta rätter, respektive såser, som brukar få de flesta gäster på fall. Vi pratar om en klassisk pepparsås gjord på nya Knorr Professional Kalvfond, en okomplicerad rödvinssås på Knorr Professional Demi-Glace, samt publikfriare som Wallenbergare och fisk- och skaldjurssoppa. Smaklig spis!
Skånemejeriers Sverigemjölken har blivit ett populärt alternativ hos många kunder. Sverigemjölken är en så kallad ESL-mjölk (extended shelf life), vilket betyder att mjölken pastöriseras till längre hållbarhet, samtidigt som den goda mjölksmaken bevaras. Inspireras av nyttiga och proteinrika smoothierecept med mjölk och kvarg som mejeribas.
Smaksättning med rotfrukter har sedan länge praktiserats i kockvärlden. Det är ingen slump att rotfrukter har tagit plats i matlagningens finrum på restauranger. Med små knep och kunskap kan nya eller förfinade smakupplevelser kreeras. Här inspirerar Roots by 3N med recept där rotfrukter sätter smaken.
Minskat matsvinn - en vinst för både restaurangen och miljön
Det finns flera starka skäl att minska matsvinnet. För varje restaurang betyder kastad mat kastade pengar. Det handlar inte bara om att maten är dyr att köpa in. Kostnaden är också stor för all arbetskraft och energi som går åt vid tillagningen. Här bjuder Arla på några svinnsmarta tips för att maten ska hamna i gästernas magar, och inte i soptunnan.
Lokala råvaror med distinkta smaker är sommarens melodi
Närodlade och lokala råvaror har länge legat högt på prioriteringslistan hos restauranger och storkök. I år peakar detta rejält då en av de starkaste mattrenderna är att med enkla medel låta det fina och unika med varje råvara glänsa, utan för mycket konkurrens. Här bjuder Bong på snabblagade recept med råvaran i fokus, så att du kan vara effektiv i köket i sommar.
God mat förtjänar bra förpackningar. I över 40 år har förseglingskonceptet Duniform® förenklat take away av förpackningar och koppar. Här berättar Duni om sina förseglade förpackningar som är både enkla och hållbara.
Det allra viktigaste med maten som serveras i skolan är att den är god, så att barnen får energi att orka hela dagen. Floras växtbaserade produkter kan vara en hjälp i köket när du vill laga goda, näringsrika och klimatsmarta måltider till de små. Dessutom är matfetter och mejerivaror en viktig del av måltiden för dem, och är en del av den nya grönare matcirkeln. Har du koll på den? Läs mer om den och om Floras växtbaserade mejeriprodukter här.
Äntligen sommar och säsong för frukt och grönt från Sverige, för vad smakar bättre än det? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Följ med på en tur till några av de sydsvenska gårdar som i år förser oss med grödor, odlare som är del av Sydgrönt – odlare i samverkan.
Upptäck en värld av smaksensationer med trendiga recept från Lantmännen Unibakes koncept "The bread is your canvas". Oavsett om du är sugen på förföriska smaker från Mellanöstern, en hälsosam twist på en klassisk favorit, en krämig och fräsch vegansk korvbrödssallad, eller en måltid med asiatisk inspiration, finns något för att imponera på dina gäster.
Efterfrågan på gröna rätter avtar inte för att det är sommar. De är ofta ett välkommet alternativ i värmen. Och vägen till en god vegetarisk rätt går oftast via mejerikylen. Mejeriprodukter binder samman gröna rätter, intensifierar smaker och tillför mättnad i rätter med magrare råvaror. Här delar Arla med sig av inspiration om hur du kan lyfta det gröna på sommarkrogen.
Snacking utmanar traditionella måltidsmönster och skapar nya serveringstillfällen. Kenneth Nilsson, Taste Innovation manager på Findus, har tagit fram enkla, vegetariska recept på sliders – perfekt för att snacksa till sommarmenyn.
En Stella Artois men utan alkohol? Nu kan du njuta av den tidlösa belgiska lagern i alla sammanhang. En av världens mest sålda öl finns nu som alkoholfritt alternativ i Martin & Serveras sortiment.
Vid det här laget vet vi hur man lägger en ost på grillen. Men det finns så mycket annat man kan göra med en svensk Grilloumi®. Riv, koka, baka, gratinera och marinera fram helt nya ostupplevelser! Här inspirerar Fontana till nya användningsområden.
Flexitarian, vegan, laktosintolerant, miljömedveten eller djurvän. Det finns många anledningar till att dagens matgäster väljer att minska sin konsumtion av kött och mejerivaror och äta mer växtbaserat. Inspireras av Violife Professionals somriga och växtbaserade recept när du planerar din sommarmeny.
Smaker och inspiration från hela världen skapar oändliga möjligheter i köket! Valio är ständigt nyfikna på att fånga upp olika smaksättare och skapa nya recept. Här har de plockat ut några av deras favoritrecept som har influenser från olika delar av världen.
Varmare dagar och ljummare kvällar. Restauranggäster som är på hemester eller tillfälligt besök. Bra mat att servera på sommaren är fräscha och färgglada rätter som också ger en bra magkänsla. En smakrik sallad eller grillmacka på väg till stranden kanske, eller en sommarlätt Pannoumi-burgare att servera framåt småtimmarna? Här bjuder Skånemejerier på smakfulla sommarrecept.
Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ.
Sommartider närmar sig och det betyder glass i stora lass. Vad passar bättre än att bjuda dina gäster på något svalkande sött efter maten? Här bjuder vi på fräscha och somriga recept på glassdesserter, gjorda på glass från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Våren är här och sommaren står på tur. Lär dig att laga grilltillbehör som proffsen - här bjuder Arvid Nordquist på inspirerande recept i samarbete med David Lundqvist, Årets Kock 2018. Han har tagit fram några klassiska såser, dippar och röror med en ny tvist, helt rätt till våren och sommarens grillkvällar!
Våren är här och nu vill vi bjuda på något riktigt glassigt och gott. Vad känns mer passande än en glassdessert att avnjuta i den varma vårsolen? SIA Glass desserter är lika enkla att göra som goda att njuta av. Kika runt och hitta inspiration till vårens och sommarens meny.
Nu är äntligen sommaren på intåg – och med den följer en sommarfavorit med oändlig potential; mjukglassen! Och det är inte bara som svalkande färdkost denna stjärna kan glänsa. Arla har med trendbyrån The Food People i Storbritannien gått igenom de största mjukglasstrenderna och det är tydligt att denna klassiker är som gjord för kreativa omtag.
Kiviks lemonad och must är ett tidlöst hantverk från familjeföretaget som värnar om det naturliga och traditionella. Musteriet ligger på en unik plats. På ena sidan syns Hanöbukten med sina vackra stränder, på den andra sidan vilar nationalparken Stenhuvud, och på den tredje sträcker böljande äppelodlingar ut sig. Här har man funnits ända sedan 1888 då de första äppelträden planterades.
Kan hamburgare vara den bästa maträtten någonsin? Bröd – burgare – bröd, klart! Enkelt, snabbt och jättegott. Med utvalda tillbehör kan du sätta din egen prägel på maten du serverar och förändra dina burgare i oändlighet. Det kan man kalla varierad kost! Inspireras av Atrias burgarrecept och läs mer om deras Better burgers.
Espresso är ett kulturellt fenomen som har fängslat hjärtan och smaklökarna hos miljontals människor runt om i världen, och inom kaffevärlden har espresso en speciell plats. Att vara barista är inte bara ett jobb, det är en livstil som handlar om att närma sig hantverket med passion, och dela med sig av sin kärlek till kaffe. Zoégas Professional ger dig tipsen på hur du serverar en intensiv och smakrik espresso.
Från norra till södra Italien slingrar sig doften av nybryggd espresso genom smala gränder och över livliga piazzor. Här är espresso inte bara en dryck, utan ett viktigt inslag i vardagen. Även hos oss svenskar har espresson blivit en omtyckt dryck det senaste årtiondet som vi gärna dricker i olika former. Här inspirerar Arvid Nordquist till kaffe på menyn, både som dryck och som smaksättare i maten.
Ärtor och bönor har en lång historia på svenska matbord. De äldsta fynden i Sverige sträcker sig ända till stenåldern. Idag är intresset för baljväxter och växtbaserad mat större än någonsin. Efter noggrant odlande och testande har Lantmännen Cerealia lanserat ärtbaserade vegoprodukter - som både tillverkas i Sverige och enbart baseras på svenska ärtor!
Sous vide är så mycket mer än att tillaga kött i vakuum. Framför allt är det ett enkelt sätt att tillaga kött med konstant och kontrollerad temperatur. Det ger dig som kock bra kontroll och ett lyckat slutresultat, och vem vill inte ha det? Här berättar Scan om sitt sous vide-sortiment.
Att koka perfekt pasta i storkök är inte det enklaste, men det finns några knep som garanterar ett lyckat resultat gång efter gång. Det första är självklart att välja en pasta av hög kvalitet. Det andra är att följa den klassiska 7-100-1000-regeln och det tredje är att välja den kokmetod som passar just din typ av servering.
Alla har sina julbordsfavoriter som bara måste finnas på plats varje år, men det är aldrig fel att våga ta ut svängarna lite och testa något nytt. Antingen i ny smaktappning eller en ny tillagningsmetod. Varför inte kavla ut Janssons på en pizzadeg eller rulla in den varmrökta laxen i rispapper? Det är endast fantasin som sätter gränser. Kombinera med spännande och lönsamma serveringsformer och skapa en matupplevelse som gästerna kommer att minnas länge!
Nötter och mandlar är proteinrika, innehåller vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. De är hälsosamma och går att servera på många olika sätt. Perfekta som rawfoodingrediens. Kokos likaså har ett stort användningsområde och förhöjer smaker i både bakverk, desserter och maträtter. Här har vi samlat nötter, mandel och kokos från vårt eget sortiment och recept att inspireras av.
Äntligen är det säsong för våra svenska grödor, för vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat eller gurka? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Här kan du läsa om några av de producenter som levererar svenska frukter och grönsaker till oss denna säsong.
Bredda utbudet av semlor och tillgodose både den traditionella gästen liksom den som söker nya upplevelser. Ta del av recept på smakfulla semlor här. Varför inte testbaka dig fram till just er speciella variant?
Linda Letelier Hansson driver restaurang i Skanör, deltar i coachningsträffar för kvinnor som är tävlingsintresserade, och är aktuell med att ha lanserat Sveriges första kockklänning. Hon berättar om vikten av att nätverka med andra kockar i branschen. - Att stötta varandra i en tuff bransch är viktigt, särskilt för oss kvinnor.
Braxenfärsen har en fin, neutral och mild smak. Den passar med många olika sorters smaksättningar – dill, citron, ansjovis eller varför inte med asiatisk touch? Bernt-Ove Andrén, platschef på Stockholms Fiskauktion, berättar om det resurskloka i att ta tillvara braxen och tipsar om bästa tillagningsknepen.
Vi befinner oss i en tid med stora utmaningar. Utmaningar som även i stort påverkar kaffeindustrin. Klimatförändringar skapar osäkerhet bland odlare. Plötsliga och oväntade väderförändringar tär hårt på skördarna och både frost och torka har lett till mindre avkastning på kaffeträden. I kombination med stora logistiksvårigheter under rådande pandemi har kaffebranschen ställts inför tuffa utmaningar, och priserna på kaffe går upp i alla led.
Många väljer att äta mer grönt utan att för den delen kalla sig vegetarianer. Martin & Servera erbjuder ett brett sortiment av vegetariska produkter med en stor variation smaker.
Rscued räddar frukter och grönsaker som annars skulle gå till spillo av olika anledningar. Det är inget fel på de frukter och grönsaker som används i juicen, oftast är det till exempel en gropig apelsin, en banan med skönhetsfläckar, en kantstött citron eller innehållet från en skadad fruktlåda som kan innbära att en hel kartong perfekta frukter slängs.
Grönsakshallen lyssnar alltid på kundens önskemål och sortimentet av färdigskuret växer snabbt. Produktionen styrs i hög grad utifrån kundernas behov och flera av produkterna här är framtagna för att passa just i baren.
Här har vi samlat ett urval av glas för baren, allt från gamla trotjänare som mer eller mindre alltid finns i sortimentet, till nyheter och glas som är i säsong just nu.
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Servera sommarens glass i bägare i snygga pastellfärger. De finns i tre storlekar, 120 ml, 160 ml och 230 ml. Bägarna kommer i tre blandade färger och är tillverkade av FSC-märkt papper.
Ta er kaffeservering till nästa nivå - Erbjud en bredare kaffemeny
Erbjud era gäster fler valmöjligheter och nya smakupplevelser. I Zoégas Professionals noga utvalda sortiment finns blandningar och espresso för alla smaker.
Kalix Löjrom är Sveriges första ursprungsmärkta livsmedel. Det är en delikatess som många restauranger och konsumenter uppskattar. Bakom produkten ligger ett gediget hantverk och yrkeskunnande.
Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.
Pasta med sina många och varierande former är både uppskattat och ett smart sätt att få goda och lönsamma måltider på menyn. Ta del av tips på hur du kan tillaga Barillas pasta på bästa sätt för take away och erbjuda dina kunder en god och högkvalitativ pastarätt.
SRB är sedan gammalt en av våra vanligaste mjölkkor. Kött från SRB-kor är ett ressurssmart val eftersom de först har mjölkats under många år och varit ute på bete i minst tre säsonger. Köttet har därför ett mer naturligt insprängt fett i musklerna och blir mycket smakrikt. Ett bra mört svenskt kvalitetskött.
Handjuret, tjuren bland renarna, kallas för sarv. Precis innan sarven går i brunst är han som störst och då är tiden redo för Samebyarnas renägare att leta upp och samla alla renar till renskiljning. Med sin karaktäristiska smak och unika fettkappa har sarven seglat upp som en riktigt populär höstdelikatess.
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Framtidens hygienlösningar bygger på återvinning och återanvändning
Tork är ett varumärke som står för innovation och utveckling. När Essity, företaget bakom Tork, nu ställer om till ett mer cirkulärt samhälle introduceras smarta och hållbara lösningar på löpande band – Tork PaperCircle, Tork PeakServe och Tork EasyCube är tre av de senaste innovationerna.
Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
Huhtamaki - Hållbara pappersförpackningar från Finland
I vårt grannland i öst ligger Huhtamaki som tillverkat förpackningar sedan 60-talet. Varje år serveras 19 biljoner drycker i deras pappersbägare världen över. Deras genomgående miljötänk gör dem till en hållbar aktör på den globala förpackningsmarknaden.
En färsk undersökning från Korvbrödsbagarn visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
Smakrikt, mustigt och hållbart! Viltkött ger mycket smak, är näringsrikt och tillsatsfritt och dessutom klimatsmart. Här hittar du inspiration, kunskap, produkter och recept på vilt.
Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Oumph! Är en relativt ny råvara gjord på sojabönor. Det är en produkt från växtriket med en helt ny konsistens som faller även de stora köttälskarna i smaken!
Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Vi pratade med Anders Östlin som jobbar på Kiviks Musteri för att höra mer om äppelmust, hur mustningen går till och vilka smaker som känns aktuella just nu. Vi fick också höra mer om lemonad och årets smaker.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.