Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Klas Lindberg lagar snacksbricka 2.0 och musslor
Inspiration

Klas Lindberg lagar snacksbricka 2.0 och musslor

Recept

Snacksbricka 2.0

Snacksbricka med friterad surdeg, boquerones på siklöja, kräm på gula ärtor och lagrad hårdost.
Recept

Grattade blåmusslor med tomat och chilipeppar

Gratinerade blåmusslor med smak av tomat och chili.
Recept

Moules à la crème

Isade musslor med ramslök, syrad lök och grädde.
Klas Lindberg, med ett OS-guld med svenska kocklandslaget och utmärkelsen Årets Kock i medaljskåpet, understryker betydelsen av att alla på restaurangen är inblandade i hållbarhetsarbetet.
- Sätt er ner hela restaurangteamet och hitta tillsammans ett antal punkter som ni känner att ni vill förändra. Det kan vara arbetssätt eller inköp av råvaror. Och sen börjar ni förändra lite i taget. Börja med en sak, genomför den och sen byter ni till nästa, säger Klas.
 
Han slår också ett slag för att utnyttja restströmmarna, alltså de produkter som blir över för att man från början vill ha en annan. Som siklöjan i hans recept på snacksbricka, den som blir över efter att löjrommen samlats in:  
 
- Vi får ut några gram löjrom från varje fisk och sen får vi massor med siklöja över. De ska vi ta om hand om! Det är en otroligt god fisk, säger Klas.
 
Kollage, på bild ett håller Klas upp friterad surdeg med en hålslev, på den högra bilden ser man det färdiga resultatet av friterad surdeg med kräm på gula ärtor och lagrad hårdost
Siklöjan finns med i receptet på en uppdaterad snacksbricka. Klas Lindbergs andra recept i kokboken baseras på en klassisk råvara:

- Jag ville lyfta fram en superhållbar råvara som hjälper till att rena haven: blåmusslor! Här i två varianter: en varm, fylligare, tomatig och så en kall variant som är fräsch och syrlig och serveras som ett ostronfat, säger Klas.

Ta del av mer inspiration

Inspiration

Kokboken Framtidens krogklassiker

Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.