Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Desirée Jaks lagar grönare kåldolmar och en fransk ravioli med krabba
Inspiration

Desirée Jaks lagar grönare kåldolmar och en fransk ravioli med krabba

Recept

Recept

Kåldolmar med smörad kålbuljong, lingon & salvia

Fräschare och lättare variant på kåldolme (50/50) med smörad kålbuljong istället för gräddsås.
Recept

Krabbravioli med skummig skaldjursbisque och pumpa

En hållbarare tolkning av en klassisk fransk bisque med en lite bortglömd ingrediens, brunkrabba.
När Desireé Jaks, Årets Kock 2023 och medlem i Kocklandslaget, lagar mat utgår hon från grönsakerna.
– Man behöver inte ta bort proteiner från tallriken, men välj mer hållbara proteiner med högre kvalitet och servera mindre av det på tallriken. Huvudråvaran är grönsakerna, säger Desirée Jaks. Hennes två recept här bredvid är båda exempel på den filosofin.
 
– En bisque är ju en klassisk fransk soppa med mycket skaldjur och mycket hummerbitar eller krabba. Det var kul att få använda de smakerna men utan att använda lika mycket protein. Här har jag använt kungskrabba, men också brunkrabba som är lite bortglömd, men jag älskar att använda skalet och köttet, förklarar hon. 
Ett kollage av två bilder. Den första ett svartvitt porträtt av Desirée i profil när hon arbetar i köket. Den andra bilden närbild på ett kålhuvud som kokas i kastrull.
– Och kåldolmar… Jag tycker kål är SÅ gott och det finns alltid tillgängligt i någon form. Grönkål på julen, spetskål under sommar och höst och vitkål nästan året om.
 
Att servera mer hållbar mat blir också mer ekonomiskt, poängterar Desirée.

– Ofta är det hållbara det som är i säsong – och det som är i säsong är mer prisvärt.

Läs också

Inspiration

Kokboken Framtidens krogklassiker

Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.