Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Framtiden är god

Framtiden är god
Vi är övertygade om att framtiden är god, både för planeten och för alla som älskar mat och dryck. Vi är också övertygade om att vi i restaurangbranschen kommer visa vägen.
Med klimatsmarta råvaror och nya sätt att tänka skapas det fantastiska rätter, redan idag. Rätter som älskas av restauranggästerna och som därför driver utvecklingen framåt. När det smakar gott att ta ansvar för en hållbar framtid, är det många som vill bidra. Därför vill vi inspirera och dela med oss av goda recept och tips som du kan använda redan idag. Från kockar till kockar.
 
I takt med att en del av köttet gör plats för växtbaserade råvaror och matsvinnet minskar, kan din restaurang dessutom bli mer lönsam, samtidigt som menyn kan bli ännu mer spännande och minst lika god. 
 
Och det fina är att det inte ens behöver vara svårt. Eller ske över en natt, för den delen. Genom att ta små steg utifrån dina förutsättningar idag, är du med och gör framtiden godare. 
 
Tillsammans kan vi i restaurangbranschen minska vårt klimatavtryck och bjuda på stora smakupplevelser längs vägen. Du kan vara säker på att vi finns till hands och ger dig rätt möjligheter, idag och framöver. 

Inspiration

Inspiration

Kokboken Framtidens krogklassiker

Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.

Inspiration

Martin & Serveras egen 50/50-färs – näringsrik, god och lättanvänd

En innovation för att bidra till restaurangbranschens förflyttning mot lägre klimatavtryck. Färsen innehåller svensk nötfärs och svenskodlad baljväxtfärs och är en näringsrik, god och lättanvänd färs, som effektivt minskar klimatavtrycket i klassiska färsrätter och underlättar jobbet för alla professionella matlagare som vill servera hållbara måltider.
Inspiration

Pizza på menyn - lönsamt och klimatsmart

Oavsett vilket koncept din restaurang har så kan du alltid sätta pizza på menyn. Pizza är klimatsmart, lönsamt och möjligt att variera i det oändliga. Jonas Lagerström, Michelinkocken som också driver en pizzakedja, delar med sig av tre pizzor som passar på alla menyer.
Inspiration

Pasta: klimatsmart, lönsamt och godast på menyn

Säsongstänk och få, utvalda råvaror är framgången bakom en lönsam och klimatsmart publikfavorit på menyn. Ida Bauhn, köksmästare på Nour, förklarar storheten i en enkel pastarätt, för ”alla älskar väl pasta?”.

Nudging: Så lockar du gästerna att göra goda klimatsmarta val

Genom att förstå vilka beteenden som påverkar dina gästers val, kan du med enkla medel hjälpa dem att välja hållbart, utan att det känns påtvingat. Med hjälp av nudging kan du skapa en meny som både är grön, lönsam för dig och uppskattad av dina gäster.

Läs mer om vårt hållbarhetsbarbete

Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer klimatsmarta produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.