Vi vill att våra kunder ska vara trygga med att de gör affärer med ett företag som hela tiden strävar efter bättre kvalitet och mer hållbara lösningar.
Våra miljö- och kvalitetscertifikat visar att vi har fungerande rutiner för kontroll av varor, produkter och leveranser, att matsäkerhet ständigt är i fokus och att vi hela tiden arbetar med förbättringar för att minska miljöbelastningen och effektivisera verksamheten.
På Martin & Servera tar vi ansvar för en hållbar och etisk affärsverksamhet. Våra policys styr hur vi arbetar med miljö, kvalitet, arbetsvillkor och affärsetik – alltid med fokus på ansvarsfulla inköp och långsiktiga relationer. Genom tydliga riktlinjer och höga krav bidrar vi till en mer hållbar framtid för restaurang- och storköksbranschen.
Vi rekommenderar
Hållbarhet
Policy avskogning och biologisk mångfald
Martin & Servera arbetar aktivt för att eliminera avskogning och minska förlusten av biologisk mångfald. Här kan du läsa om vår policy mot avskogning och biologisk mångfalld.
På Martin & Servera tar vi aktiva beslut för att bidra till god djurhälsa. Vi har en policy för ansvarsfull antibiotikaanvändning och tydliga krav i vår uppförandekod.
Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.
Användandet av palmolja är omdiskuterat, både ur ett miljömässigt och socialt hållbarhetsperspektiv. T.ex. etableras ofta oljepalmsplantager på mark där det växer eller tidigare vuxit tropisk regnskog.
Vårt medarbetarlöfte säger ”Var med och gör varje dag lite godare” och beskriver på ett bra sätt vilka vi är, vad vi gör och vart vi är på väg. Med omtanke om varandra, våra kunder och planeten driver vi varje dag restaurangbranschen framåt.
Martin & Servera ska i samarbetet med livsmedelsleverantörer säkerställa att korrekt information erhålls beträffande produkter som lyder under EU:s respektive svensk lagstiftning om GMO (genetiskt modifierad organism).
Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Vi har en policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.
Vattenrisker omfattar brist till följd av torka eller översvämningar, försämrad produktkvalitet samt påverkan på människors rätt till rent vatten och sanitet. De finansiella riskerna drivs av skärpta regleringar och stigande inköpspriser.
Martin & Servera-gruppen är en ledande aktör inom grossistverksamhet för livsmedel och närliggande produkter till privata restauranger och storkök inom offentlig sektor. Som marknadsledare är vi stora nog att göra skillnad och ta ansvar. Vi verkar mitt i livsmedelskedjan mellan jord och restaurangbord, och kan därmed skapa en positiv påverkan både uppströms och nedströms i vår värdekedja.
Martin & Serveras uppförandekod gäller både svenska och utländska leverantörer. Med uppförandekoden vill vi säkerställa att de varor och tjänster vi köper in uppfyller våra krav på socialt och miljömässigt ansvar. Hur använder leverantörer antibiotika i djurhållningen? Hur arbetar de för att minska sin miljöpåverkan?
För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer klimatsmarta produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.