För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer klimatsmarta produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Vårt hållbarhetsarbete är integrerat i hela verksamheten. Det kopplar till vår övergripande långsiktiga strategi och utgår de hållbarhetsfrågor vi tror är viktigast för dig som kund – och samtidigt har stor påverkan på vår verksamhet.
Vi har hållbarhetsmål, inklusive klimatmål godkända av Science Based Targets initiative, och vi följer upp målen löpande. Läs i Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse om utfallet.
Vi rekommenderar
Hållbarhet
Våra hållbarhetsmål
Hållbarhet är en av våra fyra hörnstenar och en central del av vår strategi. Som ledande aktör i livsmedelskedjan vill vi vara en god kraft för förändring i hela branschen.
Varje dag levererar vi tusentals beställningar till restauranger, caféer, skolor och vårdhem över hela Sverige. Vi har lyckats minska klimatavtrycket från vår fordonsflotta betydligt.
Varorna vi säljer ska produceras med omsorg om människor, djur och natur. Det ska vara lätt för våra kunder att göra medvetna och hållbara val. Vi ser till att du får allt fler hållbara produkter att välja bland när du handlar från oss.
Ungefär en tredjedel av den mat som produceras slängs. Det kan handla om frukt och grönt med charmigt utseende (som en del orättvist kallar "ful frukt"!), livsmedel med kort datum, köksavfall eller det gästerna lämnar på tallriken. Hur vi ska handskas med matsvinnet är en viktig hållbarhetsfråga. Därför arbetar vi på Martin & Servera aktivt med att minska vårt svinn och med att öka kunskapen hos våra kunder om hur vi alla kan hjälpas åt för att minska svinnet.
Som en stor aktör på marknaden har vi ett stort ansvar gentemot våra kunder, deras gäster och vårt samhälle. Vi har policies som styr vilka produkter vi väljer att erbjuda. Här finns rutiner för säker livsmedelshantering.
I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse hittar du information om stora affärshändelser och om vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Biologisk mångfald är variationsrikedomen bland djur och växter. Ekosystem är samspelet mellan allt levande och den miljö som finns på en specifik plats.
Till 2030 ska alla våra egna plastförpackningar vara tillverkade av fossilfri eller återvunnen råvara. Vårt delmål för 2025 är att plastförpackningarna för våra egna märkesvaror ska vara materialåtervinningsbara.
Vi vill att våra kunder ska vara trygga med att de gör affärer med ett företag som hela tiden strävar efter bättre kvalitet och mer hållbara lösningar.
Vårt medarbetarlöfte säger ”Var med och gör varje dag lite godare” och beskriver på ett bra sätt vilka vi är, vad vi gör och vart vi är på väg. Med omtanke om varandra, våra kunder och planeten driver vi varje dag restaurangbranschen framåt.
Vi är övertygade om att framtiden är god, både för planeten och för alla som älskar mat och dryck. Vi är också övertygade om att vi i restaurangbranschen kommer visa vägen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.